Megérkeztek a budapesti Moszkva sétány látványtervei

Budapest
2017 január 18., 05:44
comments 42

A Fővárosi Közgyűlés még augusztus végén döntött arról, hogy a XIII. kerületi a Dráva utcai csomópont és az Árpád híd között kialakítandó új,

eddig névtelen Duna-parti sétányt az orosz fővárosáról nevezik el.

Miután magyarázkodnia kellett Oroszországban Tarlós István főpolgármesternek, hogy Széll Kálmán teret csináltak a Moszkva térből,

ígéretet tett arra 2011-ben, hogy keresnek valamit Budapesten, amit Moszkváról nevezhetnek el.

Találtak. A tervek szerint az új sétány így néz majd ki:

A Budapest.hu szerint

  • az északi szakasz, mely a Moszkva sétány nevet kapja, a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között fog húzódni, ahol a fejlesztésnek köszönhetően egy 7 méter széles (4 méter széles gyalogos felület, 2x1,25 méter széles kerékpárút, 0,5 méter széles berendezési sávval elválasztott) gyalog- és kerékpárút kerül kialakításra, illetve a sétány melletti területek rendezése is megtörténik. Az északi szakasz kivitelezése 2016 októberében elkezdődött és 2017 tavaszáig tart.
  • A déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között egy jellemzően 6 méter széles díszburkolatú sétány épül a gyalogosok számára, új köztéri elemekkel, valamint a gyalogosok felső rakpartra jutását megkönnyítő új átvezetésekkel. A sétány melletti útpálya jellemző kialakítása 3,5 méter szélességben 2x1 forgalmi sáv, a Duna oldalán 3 méter széles parkolási felülettel, a támfal oldalán pedig 3 méter széles szervizsávval, 45 fokos parkolási lehetőséggel. A déli szakasz kivitelezési munkálatainak 2017. január második hetében megkezdődtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.