A Trump ellen szerveződő nőkről készített plakátokat a legendás obamás Hope plakát tervezője

külföld
2017 január 19., 09:11
comments 79

Az elmúlt évtized egyik legtöbbet bemutatott, idézett és utánzott politikai vizuális műve Barack Obama 'Hope' feliratú kampányplakátja volt, amit Shepard Fairey tervezett még 2008-ban.

Shepard Fairey a plakátja mellett (JEWEL SAMAD / AFP)
photo_camera Shepard Fairey a plakátja mellett (JEWEL SAMAD / AFP)

Fairey azóta is aktív, készített Trump-plakátot is, amin a Hope, azaz Remény felirat helyett a Demagóg felirat szerepelt, most pedig Donald Trump beiktatására készített plakátokat. Illetve egész pontosan a Trump beiktatása ellen szerveződő, az előrejelzések szerint óriási tüntetésre, a Women's March-ra.

Most nem egyetlen személy szerepel a plakátokon, hanem sokan, különféle háttérből érkező, más-más bőrszínű nők. A plakátok egy most szerveződő művészeti mozgalomhoz kapcsolódik, ami a 'We the People', azaz 'Mi, az emberek' nevet kapta, melyben 18 képzőművész fogott össze, hogy a félelemmel és a rasszizmussal szemben ható üzeneteket fogalmazzanak meg.

Nagyon rövid idő alatt több mint 1,3 millió dollár jött össze adományokból a projektre, amiből többek között újsághirdetéseket fognak venni, hogy ott a plakátjaikat megjelentessék. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.