Magánhadsereget tart fenn Zuckerberg, hogy a profilján moderálják a kommenteket

internetek
2017 január 19., 06:46
comments 118

Mark Zuckerberg a világ egyik legbefolyásosabb embere, ráadásul olyan típus, aki meglehetősen szeret a világ felé kommunikálni, saját profilján egymást érik a megható családi fotók és a megkapó személyes történetek.

Eddig is lehetett persze sejteni, hogy ezeket nem feltétlenül maga Zuckerberg kezeli, de most a Bloomberg Businessweek számos részletet kiszivárogtatott arról, hogyan zajlik mindez a valóságban.

Zuckerberg a kínai nagy falon (EyePress News)
photo_camera (EyePress News)

Egyrészt a Facebok CEO-jának van egy minimum 12 fős csapata csak arra, hogy az oldalára érkező kommenteket moderálják. Ezen felül van még egy csapata, amelyik kezeli a hivatalos kommunikációját és megírja a posztjait. A Facebook ezen kívül felfogadott profi fotósokat, hogy kövessék Zuckerberget és dokumentálják életének fontos rezdüléseit. Az egyik ilyen fotós Charles Ommanney, aki korábban a Washington Post háborús tudósítója volt Szíriában.

Egyébként persze nincs semmi túl meglepő abban, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, akinek ennyire nagy befolyása van mindarra, ami jelenleg a bolygón történik, nem maga kezeli az oldalát, nyilván mindenki erre tippelt volna magától is. Csak részleteket minderről eddig keveset lehetett tudni. (via Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.