Megtalálták Zeuszt, az ellopott szegedi kaméleont

ÁLLAT
2017 január 19., 09:42
comments 38

Kedden mi is írtunk arról, hogy ellopták Zeuszt, a párduckaméleont egy szegedi állatkereskedésből. A nagy médiavisszhang is segíthetett abban, hogy a bűnügy pár nap alatt megoldódott: a SzegedMa.hu cikke szerint már meg is lett az állat.

Egy Vértó környékbeli lakos épp akkor telefonált be az állatkereskedésbe, amikor a rendőrség is a boltban volt. Mint kiderült, a garázssornál az utcán élő embereknél tűnt fel az állat, akik egy pici terráriumban tartották, egy apró lámpa alatt. Ha ilyen körülmények között maradt volna Zeusz, a tulajdonos szerint az állat pár napon belül elpusztult volna.

Fotó: SzegedMa
photo_camera Fotó: SzegedMa

A cikk szerint Zeusz még egy kicsit félénk, de gondozóját megismeri, aktuális színe alapján jól érzi magát.

“Nagyon köszönjük a segítséget tényleg mindenkinek, és az együttérzést, nagyon jól esett, és kiderült ismét, a közösségi médiának micsoda ereje van, és tényleg rengeteg segítőkész és állatbarát ember van, és ez nagyszerű!” – hálálkodtak az állatkereskedés alkalmazottai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.