Könnygázgránátokkal oszlatták a Trump-ellenes tüntetőket

külföld
2017 január 20., 20:05
comments 43

Több százan tüntettek fekete ruhában Donald Trump elnöki beiktatása ellen Washingtonban. A rendőrség nem engedte a Capitoliumhoz a tömeget, ami ezután törte be többek közt a Bank of America egyik irodájának ablakait és egy McDonald's kirakatát.

link Forrás

A rendőrök könnygázgránátokkal próbálták feloszlatni a tüntetést. A washingtoni rendőrség közleménye szerint

eddig 95 tiltakozót vettek őrizetbe.

Az összecsapásokban két rendőr sérült meg könnyeben.

link Forrás

A Trump washingtoni eskütételével egy időben a a New York-i Trump Tower előtt is tüntetők gyűltek össze. A hétvégére New Yorkban és több más amerikai nagyvárosban készülnek hasonló tiltakozó akciókra.

link Forrás

Az egyik legjelentősebb tiltakozás a szombati Nők Menete lehet Washingtonban, amire 200 ezer embert várnak. Az amerikai titkosszolgálat, a washingtoni rendőrség 28 ezer rendőrrel próbál majd rendet tartani. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.