Soros György az angolszász elitek ellen

gazdaság
2017 január 20., 08:17
comments 165

Theresa May és kormánya nem fogja sokáig bírni a Brexit miatti nyomást, Donald Trump pedig egy született diktátor, aki kudarcot fog vallani - mondta a magyar származású milliárdos, Soros György a davosi gazdasági világtalálkozón.

Soros Trump beiktatásának előestéjén egyszerűen szélhámosnak nevezte a következő amerikai elnököt, aki olyan kereskedelmi háborúra készül, amelynek nagyon komoly hatása lesz a világra és Európára is.

Szerinte Trump maga sem számított a győzelmére, és Soros személyesen meg van győződve, hogy elnökként kudarcra van ítélve, mert az általa követett ideológia tele van önellentmondásokkal. Soros úgy gondolja, hogy a pénzügyi piacoknak nem fog jót tenni a Trump elnökségéből fakadó bizonytalanság.

Nagy-Britanniáról és a Brexitről beszélve Soros azt mondta, az országra gazdasági nehézségek várna az EU-ból kiválás során. Szerinte Theresa May nem lesz sokági miniszterelnök, mivel már most is megosztott a kormánya, és a parlamentben is nagyon szűk a többsége.

Soros szerint a britek jelenleg örülnek, mert a Brexittel kapcsolatos pesszimista gazdasági forgatókönyvek nem jöttek be, de jön még kutyára dér (a milliárdos nem pontosan ezt a szép magyar kifejezést használta, és az is kérdéses, hogy egyáltalán ismeri-e). A font értékének csökkenésére és inflációra számít, ami a britek életszínvonalának csökkenéséhez fog vezetni. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy miután a britek leválnak az Unióról, azonnal megpróbálnak majd valamilyen új társulási szerződést aláírni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.