Trump első ismert elnöki intézkedése: jelzáloghitelkamat-emelés pár százezer amerikai családnak

gazdaság
2017 január 20., 18:31
comments 191

Az elfeledett vidéki fehér amerikaiak nagy barátja, Donald Trump elég erős húzással nyitott populista beiktatási beszéde után:

visszavonta Obama egyik utolsó napokban hozott döntését, amiben a volt elnök negyed százalékkal csökkentett az egyik állami lakhatási hatóság jelzálogdíjain.

Ezzel több százezer amerikai bukik évi párszáz dollárt.

A szövetségi lakhatási hatóság (FHA) programja olyan családok lakáshiteleit támogatja, akik először vásárolnak lakást. Obama kabinetjének múlt heti döntése szerint a mostani 0,85 százalékról 0,6 százalékra csökkentenék az éves jelzálogdíjat (ez lényegében egy adó). A republikánusok viszont nem értettek egyet ezzel az adócsökkentéssel, így Trump egyik legelső lépésével visszavonta ezt a kedvezményt, ami egy picit ironikus.

Trump fehér házi oldalának elnöki intézkedésekről szóló része még üres, ezért nem tudni még pontosan, milyen lépésekkel nyitott az új elnök. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.