Még napokig tarthat a veronai áldozatok azonosítása

baleset
2017 január 22., 08:40
comments 12

Egyelőre nem tudták azonosítani a pénteki veronai buszbaleset 16 halálos áldozatát és két, válságos állapotú sérültjét, jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter.

Azonosításuk érdekében a szülők egy részétől DNS-mintát vettek, ezeket a következő napokban vetik össze az áldozatokkal. Vagyis még napokig tarthat az azonosításuk.

Tájékoztatása szerint a buszbaleset könnyebb sérültjei, illetve a hat súlyos sérült közül négy már vasárnap hazatérhat Magyarországra. Mint mondta, az Országos Mentőszolgálat felkészült a hazaszállításukra, de ehhez még az olasz hatóságok engedélyére is szükség van.

UPDATE 10:46: Szijjártó szerint az olasz rendőrség mindenkit meghallgatott, akit akart és tudott, délelőttre várják az ügyészség és a rendőrség döntését, hogy az érintettek elindulhatnak-e haza. Mint mondta, egy kisebb csoport már szombaton hazaindulhatott, ők erre engedélyt kaptak az olasz hatóságoktól. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy sajtóértesülések szerint Szijjártó focicsapata, a Dunakeszi Kinizsi futsall klub egyik U15-ös ifjúsági játékosa is az áldozatok között van. A külügyminiszter erre annyit felelt, hogy beszélt a családdal.

Szijjártó részletes adatokat is közölt a buszon utazókról. Tájékoztatása szerint 54 utas és két sofőr volt a buszon, az utasok közül 43-an voltak fiatalkorúak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.