Sokkolta a veronai baleset a buszos cég vezetőjét

baleset
2017 január 22., 08:15
comments 190

Még vasárnap is megtörten, hallhatóan a sokk hatása alatt nyilatkozott a veronai buszbalesetről a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz tulajdonosa, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője. Czakó Tibor szerint a diákokat szállító busz rendszeresen karbantartott, jó állapotú volt.

A kiégett busz roncsa. 16-an égtek benn a Verona közelében felüljárónak csapódó buszban, ami egy magyar iskoláscsoportot szállított. MTI/EPA/Filippo Venezia
photo_camera A kiégett busz roncsa. 16-an égtek benn a Verona közelében felüljárónak csapódó buszban, ami egy magyar iskoláscsoportot szállított. MTI/EPA/Filippo Venezia

Munkatársaival, a buszt vezető két sofőrrel egy hete beszélt utoljára, amikor megérkeztek a csoporttal a franciaországi sítáborba. "Minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is" - mondta.

A balesetről szombat hajnali kettőkor értesült. Próbálta hívni sofőrjeit, de azóta se sikerült elérni egyiküket sem.

Tájékoztaása szerint a busz, egy Setra 317 GT-HD, jól karbantartott, jó műszaki állapotú jármű volt.

A busz péntek éjjel Verona közelében szenvedett balesetet. A szemtanúk beszámolói szerint az egyik kerekével történt valami, ezután sodródott neki az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró betonoszlopának. Az ütközés után kigyulladt. A balesetben 16-an életüket vesztették. A buszon 54-en utaztak, köztük 43 gyerek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.