A maga ura lett egy akváriumban tartott aranyhal

ÁLLAT
2017 január 24., 06:08
comments 103

Robotizált akváriumot kapott egy amerikai aranyhal. Egy baráti társaság a Carnegie Mellon Egyetem Build 18 nevű rendezvényére építette meg a kerekekre szerelt, kontrollálható tartályt, amit lakója, egy aranyhal is képes irányítani.

link Forrás

Az elv egyszerű, a tartályba szenzorokat szereltek, amelyek érzékelik a hal helyzetét az akváriumban. Így a hal mozgásával képes a tartályt is irányítani, az ugyanis haladni kezd, ha a hal elúszik a tartály középpontjából.

A hal nemcsak a mozgás irányát, hanem a sebességét is befolyásolhatja azzal, hogy mennyire távolodik el a középponttól. Ha aranyhalhoz méltón fejével a tartály üvegfalát kopogtatja, akkor gyakorlatilag padlógázzal halad előre. (Via Laughing Squid)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.