Egyelőre nem várható javulás a szmoghelyzetben

környezet
2017 január 24., 18:55
comments 162
A Szent István-bazilika Budapesten 2017. január 2-án, miután akkor is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt.
photo_camera A Szent István-bazilika Budapesten 2017. január 2-án. A fõvárosban hajnalban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegõ romló minõsége miatt...MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti közleménye szerint ugyan volt érzékelhető javulás, a szálló por (PM10) 24 órás átlagértéke továbbra is riasztási határérték fölött van. Napközben, ha esetleg kisüt a nap, néhány órára a koncetrációs értékek csökkennhetnek, de szerda este ismét nagyon rossz minőségű lesz a levegő az OMSZ szerint. 

Kedden újra veszélyesnek minősítette a porhelyzetet az Országos Közegészségügyi Központ, de nem csak a fővárosban, az ország nagy részén is veszélyes és egészségtelen a levegő a szálló por koncentrációja miatt. Továbbra is szmogriadó van érvényben az ország nagyvárosaiban, köztük Budapesten is. 

Ez azt jelenti, hogy azok az autók, amelyek környezetvédelmi besorolása a 0; 1; 2; 3; 4 kategóriákba esnek, illetve, nem közlekedhetnek a forgalomban. A korlátozás feloldására, Tarlós István főpolgármester hétfői mondása alapján, legkorábban csütörtökön lehet számítani. 

Szerdán egyébként borult, párás idő várható, köddel, helyenként némi ónos szitálással és hószállingózással. Nagyon hideg lesz továbbra is, a legalacsonyabb hőmérséklet  mínusz 13 és mínusz 6 körül alakul, de a szélcsendesebb, hóval borított tájakon simán mínusz 19-ig lehűlhet a levegő. Napközben mínusz 3 és plusz 2 Celsius-fok között hőmérséklettel lehet számolni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.