Elaludt a betörő a küszöbön

bűnügy
2017 január 24., 08:32
comments 32

Hosszú napja volt annak a 20 éves betörőnek, aki végül elaludt Hevesen egy ház felfeszített garázsában.

Nem ez volt az első hely, ahová betört 2016 augusztus 10-én este. Előbb 46 éves rokonával egy gumijavító műhelyt fosztottak ki. A fiatalabb férfi a kerítésen át bemászott a műhely udvarára, ahol összeszedett nyolc keréktárcsára szerelt gumiabroncsot, azokat a kerítésen át kihajigálta az utcán várakozó társának. 

Ezeket elvitték, de aztán visszatértek hajnali négy körül. Mászni már nem mászott, a műhely ajtaját felfeszítették pajszerrel - elektromos gépeket, 30 méter felcsévélt lengőkábelt, és egy fülvédő-tokot is vittek volna - , de megszólalt a riasztó, és elmenekültek. 

A fiatalabb férfi ezután már egyedült egy ház garázsajtaját feszítette ki, de nem vitt el semmit, mert elaludt a küszöbön. A háziak az ügyészség közleménye szerint úgy találtak rá, hogy a teste bent feküdt a garázsban, míg a feje kilógott az általa felfeszített ajtón.

A Hevesi Járási Ügyészség az elsőként elkövetett cselekmény miatt társtettesként, folytatólagosan megvalósított lopás vétségével vádolja a két férfit, míg a garázsbetörés miatt lopás vétségének kísérlete a vád a fiatalabb férfival szemben.  

A Hevesi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a különös visszaesőnek minősülő idősebb férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, míg a garázsajtóban tetten ért fiatalabb vádlottat ítélje elzárás büntetésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.