Megint sikerült egy kaszinót kormányközelieknek adni

gazdaság
2017 január 24., 11:30
comments 30

A Treff-Klub Kft. üzemeltetheti a pécsi kaszinót és online kaszinójáték szervezésére is jogosultságot szerzett - írja az mfor arra a szerződésre hivatkozva, ami a kormany.hu oldalára került ki. A Treff-Klub 112,6 millió koncessziós díjat fizet. 

A Treff-Klubnak ez már a második kaszinója, a győrit is ők szerezték meg. A cég korábban nem nagyon volt aktív, a korábbi beszámolói szerint 2013 és 2015 között egy forint árbevétele sem volt. 2015-ben azért 1,7 millió forintos veszteséggel zárt.

A tulajdonosi kör viszont átalakult. 2014 novemberben előbb Zámbó István, Kisvárda korábbi alpolgármesteré, önkormányzati képviselőjé lett a cég. Seszták MIklós ennek a körzetnek az országgyűlési képviselője.

photo_camera Seszták Miklós, Zámbó István és Szima Gábor, a debreceni labdarúgócsapat tulajdonosa egy 2003-as megállapodás aláírásakor, aminek köszönhetően a kisvárdai klub együttműködött a debrecenivel. Fotó: Kisvárda SE

Egy évvel később Rákosfalvy Zoltán lett a tulajdonos. Ő a győri önkormányzat ügyvédje, dolgozott a Fidesz-frakciónak is. A hvg.hu korábbi írása szerint ő volt az a Fidesz-közeli ügyvéd, akin keresztül egy hozzá több szálon kapcsolódó offshore-hátterű cég megszerezte annak az ingatlannak a nagy részét, ahol az Audi logisztikai központja épült.

Miután a győri kaszinót megnyerte, a kisalfold.hu megkérdezte tőle, hogy ügyvédként miért nyit kaszinót. Annyit válaszolt, hogy „Vállalkozó szellemű ember vagyok”. Most már a pécsi kaszinó is megvan.

A Treff-Klub ügyvezetője az a Kruppa Zsolt András, aki a Kisalföld.hu szerint

Seszták fejlesztési miniszter közeli ismerőse: feleségeik korábban közös céget tartottak fenn.

A törvény szerint tizenegy kaszinó működhet Magyarországon, 10 koncesszió már elkelt. Az öt budapestit Andy Vajna üzemeltetheti. 1-1-et működtet Szima Gábor, a debreceni focicsapat tulajdonosa Debrecenben és Nyíregyházán. A kaszinóba tulajdonrésze is van a csapatot üzemeltető cégnek. A soproni kaszinóban ott van Garancsi Ist5ván, Orbán Viktor barátja azona  cégén keresztül, ami tulajdonos a Videoton labdarúgócsapatában. És a Treff-Klubnak van még kettő, a győri és most már a pécsi. 

2015-ben a kaszinók 27,4 milliárd forint hasznot termeltek összesen, azóta már több van belőlük. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.