Rekordszámú Oscar-jelölést kapott a Kaliforniai álom

FILM
2017 január 24., 14:51
comments 81
Jobbra Damien Chazelle, a Kaliforniai álom rendezője a film premierjén, Los Angeles-ben. Fotó: AFP / Robyn Beck
photo_camera Fotó: AFP / Robyn Beck

A képen is látható Damian Chazelle, a Whiplash rendezőjének új filmje lesz az idei Oscar-gála sztárja, ezt viszonylag nagy biztonsággal lehet jósolni azután, hogy kedden az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia nyilvánosságra hozta az idei jelöltek listáját. A gálát február 26-án tartják Los Angeles-ben.

A Kaliforniai álom (La La Land) című musical összesen 14 jelölést kapott, ennyi kategóriában korábban összesen két film tudott jelölést felmutatni: az 1950-es, Beszéljünk Éváról című film, illetve az 1997-es Titanic.

A legjobb film kategóriában jelöltek még: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hidden Figures, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight és a Hell or High Water, utóbbi a Geekz szerint az év filmje, és szerintem is az év egyik csúcspontja volt.

link Forrás

A szaksajtó kiemeli még, hogy Meryl Streep idén sem úszta meg jelölés nélkül: a Donald Trumpot a Golden Globe díjátadón bekóstoló színésznőt a Florence Foster Jenkins című filmben nyújtott alakításáért jelölték. Az IMDB szerint ez neki a 17. jelölése, ami abszolút csúcs, Jack Nicholson követi az örökranglistán 12 jelöléssel.

A nap nagy magyar híre, hogy Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.