Szijjártó Péter megdolgozik az orosz hitelért, Moszkvában kesergett az Oroszország elleni szankciók miatt

külföld
2017 január 24., 08:15
comments 115

Szijjártó Péter tényleg mindent megtett oroszországi látogatásán, hogy vendéglátói kedvében járjon. A Kommerszant című orosz gazdasági lapnak adott interjújában például reményét fejezte ki, hogy az EU Donald Trump hatalomra kerülése után feloldhatja az Oroszország ellen az ukrajnai háború és a Krím illegális megszállása miatt elrendelt szankciókat.

Szijjártó szerint ezeket ugyanis azért rendelték el, mert "Moszkva viszonylatában az EU sok tekintetben az Egyesült Államokat követi, noha az amerikai oroszpolitika eddig nem tetszett nekünk".

Szijjártó azt is állította, hogy Magyarország érzékeny veszteségeket szenvedett, mert szerinte az Oroszországba irányuló magyar export a teljes magyar kivitel több mint két százaléka volna. Ez nem feltétlenül igaz, legalábbis az EU-szankciók elrendelése előtti utolsó öt hónapban az Oroszországba irányuló magyar export a teljes magyar export 0,3 százalékát sem érte el. Ezért is írtam annak idején, hogy nem az orosz szankcióktól fog megroppanni a magyar gazdaság.

Az interjúban emellett üdvözölte Donald Trump választási győzelmét is, aminek amúgy Oroszországban is nagyon örültek. (Via ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.