Azt a fűzfán fütyülő rézangyalát: Tarsoly Csaba kitiltatta a tárgyalásáról a nyilvánosságot

bűnügy
2017 január 30., 20:23
comments 79

„Valótlan dolgok jelentek meg rólam a sajtóban, amelyek alkalmasak a lejáratásomra”

a Blikk szerint ezzel panaszkodott a bíróságnak a 200 milliárd forintos csalással vádolt Tarsoly Csaba, aki kitiltatta a nyilvánosságot az általa indított per tárgyalásáról. Tarsoly emellett üzleti titkokra is hivatkozott, amikor megindokolta, miért nem akar senkit sem látni a tárgyalásán.

A per tárgya, hogy Tarsoly firtatja a Magyar Nemzeti Bank 20 millió forintos felügyeleti bírságának jogszerűségét.

A lap szerint a Fővárosi Törvényszék helyt adott Tarsoly kérelmének, és az üzleti titokra való tekintettel mindenkit kiküldtek a tárgyalóteremből.

Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án.
photo_camera Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetõper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án (Fotó: Marjai János / MTI)

Kár, pedig Tarsoly a tárgyaláson vélhetően azt magyarázza a bíróságnak, hogy cégvezér-tulajdonosként semmilyen szerepe nem volt a Quaestor-cégcsoport fiktív kötvénykibocsátásában.

A Quaestor-ügyről kollégám, Kasnyik Márton készített 4 részes cikksorozatot (1.rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész), amiért idén megkapta a Soma-díjat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.