TEK: lehet tüntetni a Putyin-látogatás ideje alatt

POLITIKA
2017 január 31., 11:21
comments 171

Közleményt adott ki a Terrorelhárítási Központ Vlagyimir Putyin csütörtöki látogatásáról, amiben azt írják, hogy az orosz elnök biztosítása érdekében életbe léptették a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket.

"Az intézkedés nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére,"

írják. 

Korábban az Együtt jelentett be fütyülős tüntetést az orosz elnök látogatásának idejére, kapott is területfoglalási engedélyt, de egy olyan helyre, amiről később kiderült, hogy a TEK által szigorúan ellenőrzött környékre esik.

Juhász Péter alelnök azt írta: Jogszerűen a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét, ezért mindenképpen ott lesznek,

„akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.