Most landol Budapesten a Putyin-flotta első gépe, egy Gripen már a levegőben

POLITIKA
2017 február 02., 10:39
comments 144

Az orosz elnöki repülőgép egy Iljusin Il–96-300PU, ez a standard Il–96 gépnek egy módosított változata. Putyin valószínűleg ezzel a repülőgéppel érkezik majd Budapestre is. Az orosz elnöki flottában több ilyen gép van, és az orosz elnök a legtöbb látogatására több repülőt visz, hogy ne lehessen tudni, melyikben is ül maga Putyin.

Az első, Moszkvából ma induló Iljusin Il–96 épp landol Budapesten a Flightradar szerint:

Egy másik Iljusin épp fehérorosz légtérben jár, és az is Moszkvából indult:

Aztán elindult még egy, aminek a típusjele PU-ra végződik, tehát ez a hivatalos orosz elnöki gép:

Esélyesebb, hogy Putyin a harmadik géppel érkezik, és az első kettővel a kísérete jött, akik majd biztosítják az elnök érkezését is.

Nem tudni, hogy Putyin miatt-e, de közben Kecskemétről felszállt egy Gripen, és jól megnézte magának a horvát határt:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.