Eltörölték Trump beutazási tilalmát

külföld
2017 február 04., 16:47
comments 394

Donald Trump elnöki beiktatása után néhány nappal hozta meg a rendeletet, amivel azonnali hatállyal megtiltotta a menekültek befogadását 120 napra 7 muszlim országból, és 90 napra felfüggesztette a 7 ország állampolgárainak kiadott vízumokat.

Ezt a rendeletet nemrég egy seattle-i szövetségi bíró, James Robart ideiglenesen felfüggesztette az egész országban, miután Washington és Minnesota benyújtotta a keresetet azzal az indokkal, hogy a tilalom súlyos károkat okoz.

Nem kellett sokat várni, az amerikai belbiztonság (Homeland Security) bejelentette, hogy teljes egészében eltörli Trump tilalmát. 

A CNN szerint több mint százezer muszlim állampolgár vízumát vontak már be, aminek igen nagy részét már fizikailag is megsemmisítették. Az amerikai belbiztonság nagy erőkkel dolgozik rajta, hogy a bevont vízumokat a tulajdonosok újra megkaphassák és minden visszaálljon a tilalom előtti állapotba, így bárkiben jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mire volt jó ez az egész. (CNN

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.