Nem lesz államfőjelöltje a Jobbiknak

POLITIKA
2017 február 05., 09:29
comments 92

A Jobbik nem kíván államfőjelöltet állítani, mert azt szeretné, hogy közvetlenül a magyar emberek dönthessenek arról, ki méltó erre a posztra” - jelentette be Volner János, a Jobbik frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus azt mondta, ma Magyarországon egyébként is csak abból lehet államfőjelölt, „akinek Viktor engedi”. 

Ezért azt a javaslatot teszi a frakciója tagjainak, hogy ne vegyék fel a szavazólapokat a köztársasági elnök megválasztásakor, ne vegyenek részt abban a színjátékban, amelyben nyilvánvalóan az Orbán Viktor által favorizált jelölt nyer.

A Jobbik frakcióvezetője szerint Áder János és Majtényi László teljesen alkalmatlan arra, hogy megjelenítse a nemzet egységét, mindketten megosztó személyiségek és nyilvánvalóan elkötelezettek egy-egy politikai tömörülés mellett, így a Jobbik nem tudja támogatni a megválasztásukat. 

Öt évvel ezelőtt a Jobbik két jelöltje is volt, akkor Morvai Krisztinát, a párt európai parlamenti képviselőjét és Für Lajos volt országgyűlési elnököt jelölték a köztársasági elnöki posztra.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.