Hárommilliárdért épít a kormány ŰRKÖZPONTOT Mátészalka és Kisvárda között egy kétezres faluban

elmebaj
2017 február 28., 11:13
comments 431

Így, hogy nem lesz budapesti olimpia, tényleg mindenre van pénz: a legújabb Magyar Közlöny szerint

a kevesebb mint 2000 fős Gyulaházára 3 milliárd forintból építenek „space-központot”.

Azért ide, mert itt született az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan. Gyulaháza eléggé kiesik az ország vérkeringéséből, Kisvárdától délre, Nyíregyházától keletre, Mátészalkától északra van, még a közelben futó 4-es főút is elkerüli.

Gyulaháza egyik központi kereszteződése
photo_camera Gyulaháza egyik központi kereszteződése

Bardi Béla, Gyulaháza polgármestere a Szon.hu-nak azt mondta, ő csak egy kiállítóteremre pályázott, szerette volna, ha a faluban állítják ki a bezárt Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítását és a repüléstörténeti anyag egy részét. Ebből lett aztán űrközpont, de hogy ez pontosan mit jelent, arról sem a Magyar Közlöny nem ír, sem a polgármester nem adott felvilágosítást.

Az űrközpont a Tokaj, a Felső-Tisza és a Nyírség turisztikai fejlesztési programjának része, ugyanebben a programban szerepel

2,5 milliárd forint egy 700 méteres sátoraljaújhelyi üveghídra.

A Vastagbőr szerint ez lenne a világ leghosszabb üveghídja, a jelenlegi csúcstartó kínai híd ugyanis csak 430 méter hosszú.

link Forrás

A kormány kétmilliárdot ad a tokaji Rákóczi-vár felújítására, Makovecz-pavilont épít Tokajban, Kisvárdán – azaz Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában – pedig fürdőt újít fel 2,3 milliárdból. Ezt mind magyar közpénzből álljuk majd. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.