Több embert is kiraboltak a Soundon, Tiesto koncertje közben, paprikasprével

bűnögy
2017 július 07., 13:47
comments 313


A mellettünk bulizó családtagjainkat és körülöttünk levő embereket a Tiesto koncert alatt paprika spray-vel lefújták majd ami értéket tudtak azonnal elloptak. Tőlünk például több száz ezer forintos ékszert tépték le, de nem mi voltunk az egyetlenek akik így jártak.

- így kezdte a 444-nek küldött beszámolóját D., a pórult járt Balaton Sound-os bulizó.

Olvasónk azt írta, hogy ezek után rendőrségi feljelentést tettek.

A hír elsőre szinte hihetetlennek tűnt, tekintve a nagyszínpados tömeget, de nemsokára sikerült megerősíttetnem mind a Somogy megyei rendőrfőkapitánysággal, mind a Sound szervezőivel, hogy tényleg történt ilyen.

Méhes Dóra somogyi rendőrszóvivő ennyit válaszolt a lapott kérdéssorra:

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Ön által említett esetek vonatkozásában a Siófoki Rendőrkapitányságon indítottak eljárásokat lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes/ek ellen. A nyomozások érdekeire tekintettel egyéb kérdésre nem áll módomban válaszolni.  

A Sound szervezői pedig azt mesélték el, hogy a lesprézett embereket majdnem 3 órán át látták el a fesztivál egészségügyi bázisán. Ez azért volt érdekes elem, mert levélírónk azt állította, hogy

nekünk kellet segítséget keresni hogy valaki lássa el az embereket. Több perc keresés után megtaláltuk az első segélyt ahol segitséget nem kaptunk ugyanis se hozza értő ember se felszerelés nem volt. Majd ezután megjelentek a biztonságiak akik ki vezettek bennünket hogy rendőri segítséggel fel tudják venni a jegyzőkönyvet a történtekről.

A soundos ehhez képest azt mondták, hogy a megtámadottakat az In-Kal emberei kísérték el az eü-bázisra, ahol az érintetteket ellátták: a szemüket kimosták és Visin szemcseppel csepegtették be, a bőrüket pedig annak lemosása után Panthenollal kezelték. A sérülteket a műszakvezető főorvos látta el a Balaton Sound tájékoztatása szerint. 

A rendőrség azt sajnos nem volt hajlandó elmesélni, hogy hány károsult van, tényleg irtó értékes ékszereket vettek-e el a bulizóktól, és arról sem beszélhettek, hogy hol tart a nyomozás.

Akinek túl sok ennyi információ, az csapassa szét egy kis vintage Tiestóval, tomboljanak azok a molekulák!

link Forrás

Update: Levélírónk, akit ismét elértünk, nemhivatalosan úgy tudja, hogy összesen 10 sértett volt és mindenki tett feljelentést. Ami az elvett dolgokat illeti, ő egy másik áldozatról úgy tudja, hogy egy 100 ezer forint értékű arany láncot téptek le a nyakából, emberünk egyik rokonáéból pedig egy 250 ezreset. "A nyaklancot az elmúlt 15 évben minden nap hordta tehát nem felvágásból volt most sem rajta" - tette hozzá.  Majd azzal pontosította sztorit, hogy "Az eset egyébként nem a színpad közvetlen közelébe történt, hanem jóval hátrább az őrjöngő bulizóktól." D. már a felelőst is megtalálta:  "Véleményünk szerint teljes mértékben a biztonsági szolgálat a felelős a történtekért és ebből kifolyólag evidensnek érzem a felelősségre vonásukat."   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.