Az NVI informatikai rendszerének furcsaságai miatt nyújtott be kifogást az MSZP

POLITIKA
2018 április 12., 10:25
comments 313

A választás.hu oldal működése, illetve nem működése, illetve az oldalon elérhető adatok furcsa változásai miatt kifogást nyújtott be az NVI és elnöke, Pálffy Ilona ellen az MSZP. Elsőként azt kifogásolják, hogy az NVI a választási informatikai rendszer túlterheltségére hivatkozva a szavazás napján elérhetetlenné tette a korábbi választások adatait, illetve azt, hogy az "átállított oldalon 2018. április 8-án napon belüli különböző időpontokban egyástól eltérő névjegyzéki adatok kerültek feltüntetésre.

Mint írják, a 18:30-kor közzétett adat szerint 7,875 millió választópolgár szerepelt a névjegyzékben, a 19 órás adat szerint viszont már 7,979 millió, közben a 18:30-kor közölt adatok szerint már 5,365 millióan szavaztak, fél órával később viszont már csak 5,283 ezer szavazót tüntettek fel az oldalon. Ez kifogásuk szerint felveti a külső beavatkozás gyanúját.

Kifogásolják továbbá, hogy az NVI kérésük ellenére se adta ki az informatikai rendszer átállításával kapcsolatos eljárási dokumentumokat.

Az MSZP honlapján nyilvánosságra hozta kifogása teljes szövegét.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.