Először osztottak nemi esélyegyenlőségi díjakat az Egyesült Arab Emírségekben, mindet férfiak nyerték

külföld
2019 január 28., 12:49
comments 246
Mohamed bin Rasid al-Maktum sejk a nemi esélyegyenlőségi díj kitüntetettjeivel.
photo_camera Mohamed bin Rasid al-Maktum sejk a nemi esélyegyenlőségi díj kitüntetettjeivel. Fotó: Dubai Media Office

A modern idők, a vallási hagyományaihoz ragaszkodó konzervatív muszlim közösség progressziójának jeleként is értékelhetnénk, hogy a történelem során először nemi esélyegyenlőségi díjakat osztottak az Egyesült Arab Emírségekben. A tradíciókat azért nehéz lehet leküzdeni, legalábbis az esélyegyenlőségi díj mindegyik nyertese férfi lett. Férfi vihette haza "a nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató kormányzati entitás", a "nemek esélyegyenlőségét leginkább támogató szövetségi hatóság" és a "legjobb esélyegyenlőségi kezdeményezés" díját is.

Ahogy egy férfi nyerte el az esélyegyenlőséget leginkább támogató személyiség díját is.

"Hűha, hát valóban sikerült telibe találni a sokszínűséget, az egyik díjazott például szürkébe öltözött" - kommentálták a történteket az éles nyelvű twitterezők. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.