Soma Mamagésa- és Vujity Tvrtko-előadásokra, két napba sűrített képzésekre költötték Pásztón az EU-s pénzeket

Tbg
POLITIKA
2019 december 27., 11:46
comments 77

Két délutánba bepréselt húszórás képzések, Soma Mamagésa "Új Tudatosság" előadása a "Nők a vidékfejlesztésben" tematikába sűrítve,  Vujity Tvrtko előadása világ körüli útjairól - ehhez hasonló programokra ment el Pásztón az a kétszázmillió forint, amit a helyi Nők Civilben egyesület nyert el még 2018-ban.

A nagyrészt uniós forrásból finanszírozott támogatás már tavaly bekerült a hírekbe, hiszen a kedvezményezett szervezet vezetője nem más, mint Rétvári Bence KDNP-s államtitkár unokatestvére, Huczekné Rétvári Mónika, aki korábban az MSZP színeiben politizált.

link Forrás

Hadházy Ákos független képviselő két évvel azután, hogy a pályázatnak híre ment, egy Facebook-posztban foglalta össze, mire ment el a 200 millió forint, aminek elméletben a helyben élők munkaerőpiaci gondjainak mérséklésére, a család és a munka összeegyeztetésére kellett szánni.

Mint a képviselő írja, eleve bűzlenek már a képzések is, hiszen - ahogy egyébként arról a honlapjuk is beszámol - ezeket csütörtökön és péntek délután 13 órától tartották, összesen 20 órát nyomtak le így a nőknek, ami azt jelenti, hogy este 11-ig, éjfélig tarthattak ezek az órák a következő témákban:

  • Együttműködés és érzelmi intelligencia fejlesztése
  • Együttműködési technikák fejlesztése
  • Asszertivitás
  • Kapcsolatépítés
  • Stresszemenedzsment

A résztvevők Hadházy leírása szerint motivációs díjban részesültek (kb. 15 ezer Ft), így aztán nem csoda, ha a résztvevők száma - legalábbis az ívek szerint - 15-45 fő között mozgott. Ezért tehát megérte megjelenni egy-egy előadáson Pásztón és a környező településeken, de hogy valódi képzést kaptak-e a résztvevők ennyi idő alatt, az jó kérdés.

photo_camera Fotó: Nők civilben

A program részeként hírességek is ellátogattak Pásztóra, és előadásokat tartottak a helyi munkát kereső nőknek. Meghívták Soma Mamagésát is, akinek felthetően influenszerként kellett hatni a helyi munkanélküliekre. "Jó gyakorlatok bemutatása -  Nők a vidékfejlesztésben" címmel tartott előadást.

Részt vett a pénzek elköltésében Vujity Tvrtko is, aki telt ház előtt adta elő „Túl minden határon” című motivációs előadását, amelyben szintén kevésbé fedezhető fel a munkanélküliség problémájával való szoros kapcsolat:

„Ez az este valóban az volt, amit ígért: izgalmas kalandokat a Föld körül, szívszorító, vagy éppen meghökkentő történeteket, sok nevetést, útmutatást, ami felemel és sokkal erősebbé tesz” - írja a honlap. A szöveg végén megnyugtatásul kiderül, hogy a showman vastapsot kapott, pedig arra kért mindenkit, csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát, mint az előadás előtt.

photo_camera Fotó: Nők Civilben

Szintén a sztárvendégek sorát gyarapította Szily Nóra, Pataki Ágnes és Endrei Judit is, a további támogatott programok pedig nem sokban különböznek a falunapokon általában megrendezett programoktól: szépségnap, futóverseny, ruhaosztás.

Pásztón egyébként idén a Fidesz-KDNP jelöltje visszavette a polgármesteri címet Dömsödi Gábortól, aki öt évvel ezelőtt függetlenként nyert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.