Shotgunnal támadt a templomban lévőkre, a gyülekezet egyik tagja lőtte le

külföld
2019 december 30., 06:47

Egy fegyveres tüzet nyitott egy texasi templomban, és meggyilkolt két embert. A támadásnak azért nem lett több áldozata, mert a gyülekezet egyik felfegyverzett tagja lelőtte a támadót, írja a BBC.

A Fort Worth elővárosában álló West Freeway Church of Christ templomban a beszámolók szerint a reggeli istentisztelet alatt egy férfi egy shotgunt kapott elő, és lőni kezdett. A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a támadó inditékát. 

Az istentiszteletet élőben közvetítették az interneten, így a támadás is látható volt a felvételeken. Ez alapján lehetett látni, hogy a támadó felállt a padból, és egy férfihoz kezdett el beszélni, aki ezután egy másik férfihoz fordult. A támadó ezután lőtte le az utóbbi férfit, majd pedig azt, akivel beszélt. Ekkor a gyülekezet egyik tagja fegyvert rántott, és lelőtte a támadót. 

A felvételen látszik, hogy a gyülekezet több tagjánál is volt fegyver, egyelőre nem világos, hogy végül más is rálőtt-e, mindenesetre a merénylő is életét vesztette a helyszínen. 

A templom egyik papja, Jack Cummings később arról beszélt, hogy a férfi gyanúsan viselkedett, ezért felfigyelt rá a templom 'biztonsági szolgálata' is, ami felfegyverzett önkéntesekből áll. 

Szeptemberben lépett életbe az a texasi törvény, amely lehetővé teszi, hogy engedéllyel birtokolt kézifegyvereket be lehessen vinni a templomokba is.