Floridai rendőrök háromszor meglőttek sokkolóval egy nagymamát a 70. születésnapján

bűnügy
2019 december 31., 10:59

Egy floridai nagymamát a 70. születésnapján háromszor meglőtték sokkolóval, majd megvádolták a rendőrségi intézkedéssel való szembeszegüléssel, miután nem volt hajlandó beengedni a házába a rendőröket, akik az unokáját keresték.

A bradentoni Barbara Pinkney incidense december 26-án történt. A rendőrök letartóztatási paranccsal érkeztek, a nő unokáját azért keresték, mert fegyvertartással megsértette a próbaidő feltételeit. Az unoka ezt a címet adta meg a hatóságoknak, de nem élt ott – állítja a nagymama. A nő házkutatási parancsot követelt, de a rendőrök azt mondták, a letartóztatási parancsuk is elég.

Barbara Pinkney a letartóztatásakor készített rendőrségi fotón
photo_camera Barbara Pinkney a letartóztatásakor készített rendőrségi fotón Fotó: Manatee County Sheriff's Office

Pinkney rá akarta zárni az ajtót a rendőrökre, amire egyikük elkapta a karját – mondván, mellkason taszította a nő –, és előbb lábon, majd háton lőtték sokkolóval, végül még egyszer, amikor már a földön feküdt, ezután rátérdeltek, megbilincselték, és letartóztatták.

A nőt végül 1000 dolláros óvadék ellenében. Az unokát nem találták a házban a rendőrök, de egy eskü alatt tett írásbeli nyilatkozat szerint az incidens során menekülhetett el. (Global News)