Villanógránátokat lőttek ki a biztonsági őrök a bagdadi tüntetőkre

külföld
2019 december 31., 11:36
comments 86

A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva azt írja, az amerikai nagykövetség épületéből villanógránátokat lőttek ki a biztonsági őrök a kapun túlra, a tüntetők közé. Közben Irak miniszterelnöke felszólította a demonstrálókat, hogy tartsák távol magukat minden nagykövetség kapujától.

link Forrás

Mint korábban írtuk, több ezer iraki tüntető gyűlt össze az USA bagdadi nagykövetsége előtt, és folyamatosan próbálnak bejutni az épületbe.

Az AP hírügynökség arról tudósított, hogy a tüntetők a hét végi amerikai légicsapásokban meghalt emberek temetéséről érkeztek a nagykövetséghez. Az Egyesült Államok vasárnap hajtott végre légicsapásokat Irakban és Szíriában a Katáib Hezbollah síita milícia öt létesítménye ellen. Az akciókban 25-en meghaltak. Sajtóértesülések szerint az amerikai nagykövet és stábja már el is hagyta Bagdadot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.