Fiúnak adta ki magát, és fiatalkorú lányokat erőszakolt meg

Tbg
bűnügy
2020 január 10., 11:25

Tinédzser fiúnak adta ki magát, és érzelmi kapcsolatot, majd legalább 7 esetben szexuális kapcsolatot létesített a közösségi média segítségével egy brit nő, akit most elítéltek. A rendőrség szerint valós áldozatainak száma ennél is magasabb, 20-50 között lehet.

A most 21 éves, édesanyjával élő Gemma Watts egykori ígéretes focistának készült, majd egészen más irányt vett az élete: tinédzser fiúnak adta ki magát és olyan - kapcsolatban korábban még nem volt - lányokat szedett fel, akik elhitték, hogy Watts egy 16 éves fiú, és Jake-nek hívják. Watts több esetben még a lányok családjával is felvette a kapcsolatot.

Gemma Watts (balra) és "Jake" jobbra
photo_camera Gemma Watts (balra) és "Jake" jobbra Fotó: MET

Az enfieldi, észak-londoni Watts hosszú haját copfba kötötte, bézbólsapkát húzott, dzsoggingba bújt és a Snapchaten és az Instagramon kezdett el ismerkedni: deszkás videókat töltött fel, a fiatalkorúak szlengjét használta és „kicsimnek” nevezte őket, derült ki a rendőrség nyomozásból. Az átvert áldozatok azt hitték, eljött életük első, komoly kapcsolata.

Watts először azután bukott le, hogy első áldozatánál egy 2018-as orvosi vizsgálaton kiderült, idősebb fiúval volt szexuális kapcsolata. A rendőrség ezután felkereste az áldozat anyját, aki közölte, "Jake" Instagramján azt látja, a fiú egy újabb barátnővel van már. Wattsot ekkor előzetesbe helyezték, de innen még kiszabadult, ám ezen év októberében újra elfogták, mert az egyik áldozat elmondta, Jake korábbi három áldozatával büszkélkedett neki.

Végül négy áldozat tett részletes vallomást, mások elzárkóztak ettől, a bíróság hét esetben látta megalapozottnak a vád állításait. (Guardian/Telegraph)