A kormányhivatal végre elárulta Hadházy Ákosnak, mi épül kb ezer négyzetméteren az Orbán család hatvanpusztai majorjában

POLITIKA
2020 január 13., 07:30

Hónapok óta próbálja kideríteni Hadházy Ákos, hogy mégis mi épül abban a műemléki védettségű hatvanpusztai majorságban, amelyet a miniszterelnök és családja használ. Mostanáig rendre visszapattant, de annyira, hogy a múlt héten már személyesen kereste fel a helyi kormányhivatalt, ahol az egyik főosztályvezetővel folytatott beszélgetését még videóra is rögzítette.

link Forrás

Hiába, választ aznap se kapott. Hétfőn reggel viszont már arról adott hírt a Facebook-oldalán, hogy végre megkapta a várt választ arról, hogy mégis mi épül elképesztő méretű földmunkákkal a majorság épületénél. Hadházy leírása alapján kb ezer négyzetméternyi területet vájtak ki a földből, hogy oda, a fehérvári járási kormányhivatal aktuális tájékoztatása szerint új gazdasági portaépület épüljön. Legalábbis az építtető erre kért építési engedélyt, és a kormányhivatal erre adott. Hadházy szerint ez alaptrükknek számít az olyan külterületi ingatlanoknál, mint amilyen a hatvanpusztai major. Ezekre ugyanis nagyon korlátozottan lehet építési engedélyeket adni, ezért az építtetők ilyen esetekben nem lakó- hanem valamilyen gazdasági épületre kérnek engedélyt, bízván abban, hogy aztán soha senki se fogja ellenőrizni, hogy valójában mire használják a felépült épületet.