James Murdoch felszólalt apja médiabirodalmának klímaszkeptikus műsorai ellen

Média
2020 január 14., 14:23
photo_camera Fotó: Matt Winkelmeyer/AFP

Rupert Murdoch médiamogul fia, James Murdoch élesen kritizálta azt, hogy apja médiabirodalmában kifejezetten erősek a klímaváltozás-szkeptikus hangok, írja a Guardian. A téma azért került elő, mert a Murdoch-média a pusztító ausztrál erdőtüzek közben is tele van a témát bagatellizáló nyilatkozatokkal, illetve olyan véleményekkel, amelyek szerint semmiféle kapcsolat nincs a klímavészhelyzet és a tüzek között.

James Murdoch feleségével, Kathrynnel közösen adott ki nyilatkozatot a Daily Beast cikke szerint. Csalódottak azért, ami a News Corp, és a szintén Murdoch-tulajdonban lévő Fox műsoraiban zajlik. Szerintük a tévék az egyértelmű bizonyítékok ellenére közvetítik erőteljesen a klímaszkeptikus hangokat.

James Murdoch a 21st Century Fox vállalat elnöke volt, mielőtt a cég össze nem olvadt a Disney-vel. Most Lupa Systems nevű vállalatán keresztül vannak médiabefektetései, illetve továbbra is a News Corp igazgatóságának tagja, hozzájuk tartozik többek között a Sun és a Times. Rupert Murdoch tavaly azt mondta a részvényeseknek: nincsenek klímaváltozás-tagadók a cégben, és a vállalat elkötelezett a károsanyag-kibocsátás csökkentése felé.