Törökbálint fideszes polgármestere kiáll az MSZP-ből tegnap kizárt képviselő mellett

politika
2020 január 15., 11:01
comments 38

Kedden kizárták az MSZP-ből Szentmiklósi-Tóth Tamást, a törökbálinti MSZP erős emberét. A képviselő már a kampányban együttműködhetett a helyi Fidesszel, majd a választást követően, miután felállt az új testület rendszeresen a Fidesznek kedvező módon szavazott. Szentmiklósi-Tóth voksa kulcsfontosságú, mivel elvileg az ellenzék 7-5 arányban erőfölényben volna, ha az ex-szocialista képviselő nem szavazna rendszeresen a Fidesznek kedvező módon, de mivel így tesz, ezért a testületben 6-6-ra módosult a felállás.

Patthelyzet alakult ki. Alpolgármestereket és bizottságokat sem tud felállítani a lebénult testület. 

photo_camera Bal szélen Szentmiklósi-Tóth Tamás (ex-MSZP), középen Dr. Somogyi Márton (Fidesz), jobb szélen Elek Sándor polgármester (Fidesz)

Szentmiklósi-Tóth Tamás olyan ellenzéki javaslatokat sem szavazott meg, mint hogy az önkormányzat működjön teljesen átláthatóan, hozza nyilvánosságra a szerződéseit, a pályázatait, a vagyonnyilatkozatokat, a közérdekű adatkéréseket, de azt a kezdeményezést sem támogatta, hogy a helyi újság működjön kiegyensúlyozottabban.

Viszont fideszes képviselőkkel együtt kezdeményezte, hogy a polgármester kapjon magas jutalmat. 

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Szentmiklósi-Tóth Tamás kizárását azzal indokolta, hogy: „az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten.” Kedden Elek Sándor közleményben vette védelmébe a kirúgott képviselőt. Először is leszögezte, hogy „nem kérünk abból, hogy az állítólagos “civil” ellenzék pártpolitikai harctérré silányítsa életünket.” Majd úgy folytatja, hogy „a szemkilövetők a szemkilövöttekkel civil formáció a 12 fős testület felét teszi ki. Jelenleg egyetlen törekvéssel rendelkeznek, megbénítani és ellehetetleníteni a városért folyó munkát.”

Végül pedig méltatja az MSZP-ből eltávolított Szentmiklósi-Tóth Tamás  képviselőtárs „megkérdőjelezhetetlen” munkáját:

„Tényként kell tekinteni arra is, hogy az MSZP is részese volt az ellenzéki összefogásnak. Mindaddig, míg a dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás által a kampány kezdetekor kiadott nyilatkozat alapján a várható elfogadhatatlan kampánystratégia miatt fel nem mondta az együttműködést.
Utólag - megtapasztalva a demagóg és alaptalan csúsztatásokra épített kampányukat - megértjük döntését.

Az előző ciklus 5 évében dr. Szentmiklósi-Tóth Tamással - mint ahogyan az eddigi képviselők nagy többségével - jó személyes és munkakapcsolat alakult ki, a város fejlődésének mindent felülíró érdekében a fajsúlyos kérdésekben együttműködtünk, a kardinális irányvonalaknál soha nem merülhetett fel az, ki melyik pártnak, pártszövetségnek a tagja.

Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnökeként munkáját lelkiismeretesen, nagy közmegelégedés mellett végezte. Azon ritka esetekben, mikor véleményünk nem egyezett, saját álláspontját határozottan képviselve, a kezdeményezéseinket nem támogatta. Mindezeken felül szakmaisága megkérdőjelezhetetlen, adóügyi szakértő, valamint szakjogász végzettséggel rendelkezik. Tudására és városunk iránti elkötelezettségére a továbbikban is számítunk - attól teljesen függetlenül, hogy mely pártnak tagja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.