Tárgyalást akar az ügyészség Gulyás Márton ügyében

POLITIKA
2020 január 17., 09:22

Az ügyészség súlyosítást célozva tárgyalást kér az Állami Számvevőszéket 2018-ban megrongálók ügyében hozott büntetővégzéssel szemben - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Maga a bűncselekmény az volt, amikor Gulyás Márton és társai 2018-ban festékkel rongálták meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) épületét. Az ügyben január 6-án emeltek vádat, az ügyészség akkor azt kezdeményezte, hogy a bíróság tárgyalás nélkül indítványozzon az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, társaira pedig pénzbírságot szabjon ki.

A bíróság büntetővégzésében – a bűncselekmény váddal egyező megállapítása mellett – egy férfival szemben 240 óra közérdekű munkát és 120.000,- Ft pénzbüntetést, egy másik férfival szemben 240.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki, a többi vádlottat 3 évre próbára bocsátotta.

A végzéssel szemben az ügyészség a vádlottak terhére – a 240.000,- Ft pénzbüntetéssel sújtott terhelt kivételével – tárgyalás tartását kéri súlyosításért, a vádirat szerinti büntetésekre ítélés érdekében.