18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A tengerből kiugró tűhal teljesen átdöfte a pecás fiú nyakát, a hallal a nyakában ment haza, aztán csak a második kórházban merték megműteni

baleset
2020 január 21., 16:19

Extrém haltámadást élt túl egy 16 éves indonéz fiú, egyelőre úgy tűnik, hogy maradandó következmények nélkül.

link Forrás

Muhammad Idul szombat este csónakból horgászott a tengerben, amikor egy tűhal kiugrott a vízből és csőrszerű, hegyes állkapcsával azzal a lendülettel teljesen átdöfte a nyakát. A helyi dialektusban „szori”-nak nevezett hal „orra” a fiú nyakának bal oldalán, közvetlenül az állkapcsa alatt hatolt be a nyakába és a tarkója közepén jött ki a hegye. Az ütés olyan erejű volt, hogy Muhammad kiesett a csónakból.

De a pecást kemény fából faragták: visszamászott a csónakba majd - még mindig a több kilós hallal a nyakában - hazament. Innen a szülei a közeli Baubau városának kórházába vitték, de az ottani orvos a szegényes felszerelésére hivatkozva nem mert hozzányúlni, hanem továbbküldte a repülővel is egy órányira eső Makassar város jobban felszerelt kórházába, ahol egy hattagú orvoscsapat egyórás műtéttel kioperálta belőle a halat.

A fiúnak előreláthatólag egy hétig kell bent feküdnie és teljesen felépülhet.

A tűhalak nem agresszív állatok, és bár ragadozók, a zsákmányukat nem az orruk hegyével nyársalják fel. Viszont könnyen megriadnak és elveszítik a fejüket, ami nagy ritkán halálos balesetekhez vezet.

2018-ban egy thai tengerészgyalogost, aki éppen búvárgyakorlaton volt az egységével, egy megriadó tűhal akkora svunggal nyársalt fel a kulcscsontja környékén, hogy a 22 éves férfi a partra szállítás közben - ami pechjére egy órán át tartott - elvérzett és meghalt.

Jó tíz évvel korábban, 2007-ben pedig egy szintén 16 éves vietnami fiút szúrt pont szíven egy megugró tűhal, azonnal megölve őt.