Legalább 12 civil, köztük hét gyerek halt meg egy orosz légicsapásban Szíriában

külföld
2020 január 21., 13:39

Erről számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet kedden.

Az egyik légicsapásban, amely az Aleppó tartomány nyugati részén található Kfar Taalt érte, tízen vesztették életüket. Az áldozatok közül nyolc ugyanannak a családnak a tagja volt, hat gyermek - mondta el a nagy-britanniai székhelyű szervezetet vezető Rámi Abder-Rahmán.

A szomszédos Idlíbben két civil vesztette életét egy bombázásban.
Hétfőn hét civil, köztük öt gyerek halt meg aleppói orosz légicsapásokban.

Az érintett területek a felkelők és a Haját Tahrír as-Sám dzsihadistáinak felügyelete alatt állnak. Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogatja.

Abder-Rahmán rámutatott, hogy három napja folynak légicsapások Idlíbben és környékén. Az orosz támadások célja, hogy a felkelők és a dzsihadisták feladják Aleppót, illetve a várost Damaszkusszal összekötő országutat. Az OSDH vezetője úgy véli, hogy a bombázások egy szárazföldi katonai művelet felvezetői is lehetnek. A szíriai hadsereg az elmúlt hetekben megerősítette az Aleppó környékén állomásozó csapatait.

A damaszkuszi kormány a polgárháborús Szíria 70 százalékát tartja ellenőrzése alatt. A 2011 óta zajló szíriai konfliktusban több mint 380 ezren vesztették életüket és milliók váltak földönfutóvá. (MTI, AFP, Washington Post)