Nem sikerült megverni a svédeket

sport
2020 január 21., 20:54

Nem jött össze a győzelem, a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott Svédországtól, 24-18-ra a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában. 

Azt a meccs előtt már lehetett tudni, hogy a svédek biztosan ott lehetnek az olimpiai selejtezőn, de az eddig nulla pontot szerző válogatottnak így is fontos volt a meccs, hiszen az eddigi szereplésük nagyon kínos volt számukra a hazai rendezésű Eb-n. 

photo_camera Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Ugyanígy egyértelmű volt az is, hogy ha megverjük Svédországot, akkor megvan az olimpiai selejtező, ugyanakkor hogy Norvégia mellett ki jut tovább az Eb elődöntőjébe, az majd csak az utolsó fordulóban dől el, amikor Portugália ellen játszunk. 

Az első félidőben sokáig a magyar csapat vezetett, csak a 20. perc után, 5-6-nál vezettek először a svédek, onnantól viszont tartani tudták az előnyüket a játékrész végéig. Ez még önmagában nem volt tragédia, mivel az Európa-bajnokság eddigi meccsein jellemzően a második félidőben játszott hatalmasat a magyar válogatott. 

A második játékrész első harmadában a svédek végig 1-2 góllal a magyarok előtt jártak, akciógólokkal és hetesekkel sikerült tartani a lépést, miközben Mikler nagyokat is védett. Alig negyedórával a vége előtt sikerült ismét egyenlíteni, Győri hatalmas góljával, de a svédek rögtön visszavették a vezetést, mire újra egyenlítettek a magyarok, 16-16 volt ekkor az állás, hogy szinte rögtön utána 17-17 legyen.

A magyar oldalon Szita volt négy gólos ekkor, míg a svédeknél Pellas és Nilsson. Nagyon pörgött a játék, szinte minden támadás góllal ért véget, és 18-20-nál sikerült ismét két góllal elhúznia a svédeknek, ekkor még kb. 10 perc volt hátra a meccsből. Mikler hatalmas védése is kellett ahhoz, hogy a svédek ne vezessenek három góllal, de ez csak pillanatnyi előnyt sikert jelentett, mert félperccel később már három volt az előnyük. 

A magyar támadójátékból hiányzott az az átütő erő, amit az elmúlt meccseken lehetett látni, és a végén a svédek egy hatalmas rohammal, 6-0-val zárták a meccset, így alakult ki a végeredmény. 

A helyzet egyértelmű, szerda délután legalább egy pontot kell szerezni a portugálok ellen, hogy meglegyen az olimpiai selejtező.  Egy győzelemmel pedig még az Eb-elődöntő is összejöhet is a magyar válogatottnak. A meccs szerdán délután négykor lesz.