Bántalmazó férjét késelte meg egy hódmezővásárhelyi nő, mindkettejük ellen büntetőeljárás indult

bűnügy
2020 január 23., 13:47

Hosszú ideje családon belüli erőszak áldozata volt az az asszony, aki január 3-án egy 18 centis késsel leszúrta férjét Hódmezővásárhelyen. A nő ellen a Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt emelt vádat, de a férfi ellen is eljárás indult kapcsolati erőszak büntette miatt.

Az esetről csütörtök délelőtt adott ki közleményt a Csongrád Megyei Főügyészség, hozzátéve: a büntetőeljárások nyomán jelzést tettek a megyei kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala felé is, hogy gondoskodjanak a házaspár által nevelt három gyerek védelembe helyezéséről.

A szülők között hosszú ideje tartó konfliktus ugyanis mindvégig a gyerekek előtt zajlott, a férj ittasan rendszeresen trágár kifejezéseket használva vitatkozott feleségével, többször életveszélyesen megfenyegette és tettleg is bántalmazta őt. Ez a folyamatos erőszak vezetett végül ahhoz hogy a nő mellkastájon háromszor is megszúrta férjét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az illetékes járási hivatal a három kiskorú gyerek közül az egyiket nevelőszülőhöz helyezte, másik két testvére védelembe vételéről még intézkednek, miközben vér szerinti édesapjuk vette magához őket. 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség kezdeményezte a férj távolságtartását a feleségétől.