Elszabadult a pokol, miután egy író bevallotta, hogy a könnyebb hordozhatóság miatt félbevágja a vastagabb könyveket

internetek
2020 január 23., 09:54

Időnként úgy tűnhet, hogy nehéz ma már őszinte érzelmeket kiváltani a közösségi oldalakon: az elmúlt években annyira túltelítődtünk már az ingerekkel és annyira sok tabu dőlt meg, hogy már alig kapjuk fel a fejünket bármire. 

De valójában csak egy eredeti ötlet kell, és rögtön jönnek az őszinte reakciók is. Ezt sikerült bemutatnia egy amerikai írónak és szerkesztőnek, Alex Christofinak, aki kedden írt arról a Twitterén, hogy egy kollégája „könyvgyilkosnak nevezte”, mert a túl vastag könyveket egyszerűen kettévágja, hogy könnyebb legyen szállítani őket. 

link Forrás

Ezt fotóval is bizonyította, Joseph Frank Dosztojevszkij-monográfiája, Jeffrey Eugenides Middlesex című regénye mellett David Foster Wallace Végtelen tréfája látható rajta félbevágva. (A Végtelen tréfa 2018-ban jelent meg hosszas várakozás után magyarul, interjúztunk is a fordítókkal.)

És hát ahogy mondani szokás, posztja alatt elszabadult a pokol: Christofi ugyanis jó érzékkel rákérdezett, hogy vajon más is szokott-e így tenni, vagy ez csak az ő hóbortja, és azonnal ömleni kezdtek a reakciók. 

link Forrás

Az első pár ezer reagáló között a Mashable gyűjtése alapján nem akadt senki, aki hasonlóan cselekedne, de akadtak, akik kiálltak Christofi mellett. Egyrészt mert mindenki azt tesz a saját tárgyaival, amit akar, és ugyan a könyveknek szokás óriási eszmei értéket tulajdonítani, de ezek valójában csak tárgyak. 

De persze bőven akadtak, akik felháborodva fogadták a felvetést, és egy ebook-olvasó vásárlását javasolták az írónak. A thread még csak most kezdett igazán kibontakozni, egyelőre talán ez a legjobb reakció: 

link Forrás