Liu Shaolin Sándor győzött 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon

sport
2020 január 26., 15:15

Vasárnap a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon 1000 méteren Liu Shaolin Sándor nyerte az aranyérmet, míg az ezüstöt öccse, Liu Shaoang szerezte meg.

A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Fõnix Csarnokban
photo_camera A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntője után a debreceni Fõnix Csarnokban Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A Ferencváros 24 éves versenyzője pályafutása hatodik Európa-bajnoki címének örülhetett, ezen a távon pedig 2017 után másodjára győzött. Ezüstérmével a 21 esztendős Liu Shaoang megőrizte vezető helyét összetettben. Mögöttük harmadikként a címvédő orosz Szemjon Jelsztratov ért célba.

Vasárnap még a 3000 méteres szuperdöntőkre és a staféták fináléira kerül sor. A magyarok eddig három arany- és két ezüstérmet gyűjtöttek. (MTI)