Leperelte a Hell az újságosok polcairól a Forbes januári számát

media
2020 január 29., 13:13

A Hell Energy tulajdonosai pert indítottak a Forbes Magyarország ellen, annak érdekében, hogy személyes adataikat a Forbes ne kezelje és ne hozza nyilvánosságra a leggazdagabb magyarokat bemutató listában, közölte a lap. Ezért a Fővárosi Törvényszéken ideiglenes intézkedést kezdeményeztek, aminek értelmében

a kiadónak vissza kell hívnia a januári számot és a szerkesztőségnek a Forbes.hu-n megjelenő listán is törölnie kellett a Hell Energy tulajdonosának a nevét.

A bírósági döntést szerint „eltiltotta a kérelmezettet, hogy az általa kezelt, a kérelmezőkre vonatkozó személyes adatokat bármely módon nyilvánosságra hozza”. A Forbes közleményében megjegyzi, hogy az "ideiglenes intézkedés csak egy átmeneti döntés, a pereskedés a Hell Energy tulajdonosok személyes adatainak nyilvánosságra hozatali lehetőségéről még csak most fog kezdődni a Fővárosi Törvényszéken, de ez a januári szám idő előtti visszahívását már nem érinti."

A Forbes szerkesztősége szerint "az nem járja, hogy miközben a Hell Energy milliárdos profitot ér el – hiszen Magyarországon is sokan veszik a termékeiket –, nem járul hozzá a tulajdonosa ahhoz, hogy a nevét leírjuk."