3,47 milliárdért fejleszthet új számlavezető rendszert a 4iG a Magyar Államkincstárnak

POLITIKA
2020 február 03., 09:37

A 4iG Nyrt. ajánlatát hirdették ki nyertesként a Magyar Államkincstár "Számlavezető Rendszer fejlesztés, implementáció, paraméterezés szolgáltatások beszerzése" tárgyú központosított közbeszerzési eljárásán - tudatta a 4iG a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn kiadott tőkepiaci tájékoztatásában.

A megbízás értéke csaknem 3,47 milliárd forint. A szerződéskötési moratórium 2020. február 11-én jár le.

A projekt keretében a Magyar Államkincstár lecseréli a számlavezető rendszerét, és multidevizás, korszerű technológiai alapon működő banki rendszert vezet be. A 4iG Nyrt. feladata az ügyfél és ügyintéző közötti kapcsolatot támogató alkalmazás, továbbá a számlavezető rendszer, valamint a belső szakrendszeri, és a külső pénzforgalmi kapcsolatokat támogató alkalmazás kifejlesztése.

A 4iG-ről és a Fidesz-holdudvar megjelenéséről az informatikai szektorban ebben a cikkben írtunk hosszabban. A korábban Mészáros Lőrinc jobbkezének tartott Jászai Gellért tavaly nyáron szerzett irányítói befolyást a cégben, miután 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától, így összesen 40,2 százalékos lett a tulajdonrésze. Mészáros Lőrinc érdekeltségei, a Konzum PE Magántőkealap 11,63 százalékos, az Opus Global Nyrt. pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkeznek a társaságban.