Újra van Munkásőrség

POLITIKA
2020 február 05., 16:17

„Számítunk mindenkire akinek fontos a testület értékeinek és hagyományainak, valamint a szocializmus ügyének átmentése és védelme a 21. századi viszonyokra!”mutatkozik be a civilszervezetként, Munkásőr Társaság néven újjáalakuló Munkásőrség parancsnoka, a 30 éves Juhász Norbert.

Munkásőrök osonnak 1965-ben
photo_camera Munkásőrök osonnak 1965-ben Fotó: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény/fortepan.hu

A Magyar Hang írta meg, hogy a szervezet tagokat toboroz: volt munkásőröket és „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat” várnak. „A veterán munkásőröktől nem várjuk el, hogy újra egyenruhát öltsenek, de a fiatal tagjainknak (akik kérik), gyakorló egyenruhát biztosítunk. Márciusban egységgyűlést tartunk” – írják az 1956-ot ellenforradalomnak tartó kommunisták.

link Forrás

1989. október 31-én az ún. „négyigenes” népszavazáson a választók a szervezet megszüntetésére szavaztak, ami „megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott" – írja a lap. A „feloszlassák-e a Munkásőrséget?” kérdésre több mint 4 millióan válaszoltak igennel, 216 ezren nemmel.