Egy csodálatos bankkártya története: hiába költötte, nem fogyott el a pénz

bűnügy
2020 február 06., 08:10

Vádat emeltek egy 44 éves Heves megyei buszsofőr ellen, aki évekkel ezelőtt nyitott lakossági bankszámlát, bankkártyával együtt. Sokáig nem volt semmi probléma, erre a számlára érkezett a fizetése is. 2017 márcusában aztán új kártyát kapott, aminek a cseréjét személyesen intézte a bankban.

A banki ügyintéző ekkor hibázott,a kártyát véletlenül nem az ügyfél folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához kapcsolta az elektronikus rendszerben. Így a bankkártyával végrehajtott tranzakciókkal a rendszer nem terhelte meg a folyószámlát, hanem az üres technikai számlán tartotta nyilván őket.

A férfi egy szót sem szólt a banknak, viszont egyre többször használta kártyát: fél év alatt 446 tranzakciót bonyolított le, és összesen több, mint 7,5 millió forinttal rövidítette meg a bankot. Ezt azóta sem fizette meg, hiába kötelezte rá jogerős bírósági ítélet. Gyanúsítotti kihallgatásán

úgy nyilatkozott, mesébe illőnek tűnt számára, hogy miközben folyamatosan fizetett a kártyával, mégsem csökkent az egyenlege.Az Egri Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétségével vádolja a férfit, és pénzbüntetést javasol a vádiratban.