Egy thai katona összeveszett a felettesével, agyonlőtte, elrabolt egy rakás fegyvert majd bevetette magát egy plázába, már 17 halott lehet

bűnügy
2020 február 08., 15:03
photo_camera A bevásárlóközpontba behatoló katona egy biztonsági kamera felvételén.

Valóságos mészárlást tartott egy thai katona az ország középső részén elterülő Korat tartományban, aminek egy részét élőben közvetítette a Facebookon. Cikkünk élesítésekor még szabadlábon van és a hatóságok csak sejtik, hogy egy bevásárlóközpontban barikádozhatta el magát. A különböző hírforrások eltérően adják meg az áldozatok számát, de az bizonyosnak tűnik, hogy 10-nél többen halhattak meg. Egy helyi lap már 17 halottról és 14 sebesültről ír.

A thai hadsereg szóvivője szerint a lőszerellátó egységnél dolgozó katona a laktanyában konfliktusba került egy felettesével, akit a vita hevében agyonlőtt. Ezután elvette a fegyverét, amivel a katonatársaira kezdett lövöldözni. A Bangkok Post szerint eközben két embert ölt meg, az egyikük a meggyilkolt tiszt anyósa volt. 

A bepöccent egyenruhás ezután ellopott egy Humvee terepjárót és ismeretlen mennyiségű fegyvert és lőszert, amik között biztosan van egy géppuska is. Az ámokfutó kihajtott a laktanyából, majd a közeli településre hajtott, miközben a terepjáróból civil járókelőkre géppuskázott, hogy ezek után bevesse magát egy bevásárlóközpontba. De azelőtt még kilőtt egy gázpalackot az utcán, ami felrobbant és tüzet okozott.

A bangkok Post szerint a 32 éves férfi túszokat is ejtett. A vérengzés bevásárlóközpontban zajló szakaszáról a katona élő közvetítést adott a Facebookon, míg azt meg nem szakította szolgáltató. A fickó élőzés közben többek között arra panaszkodott, hogy a sok lövöldözésben úgy elfáradt, hogy görcsöt kapott a keze.