Több Apple Watch-ot adtak el tavaly, mint svájci órát

TECH
2020 február 08., 15:41

Bár az Apple nem ad ki pontos számokat az óraeladásairól, a Strategy Analytics összesítése szerint a cég tavaly 31 millió példányt értékesíthetett az Apple Watch-ból, ami 10 millió darabbal haladja meg a teljes svájci óraipar 2019-es eladásait. A tendencia még ennél is ijesztőbb az óraipar hagyományos királyainak szemszögéből, hiszen míg az okosóra eladásai 36 százalékkal nőttek a megelőző évhez képest, a svájci órákéi 13 százalékkal csökkentek.

Neil Mawston, a Strategy Analytics igazgatója szerint a hagyományos karórák ugyan továbbra is népszerűek az idősebb vásárlók körében, de a fiatalok már a kompjuterizált órákat kedvelik jobban. Steven Waltzer, a cég elemzője szerint az okosórapiacra belépő svájci gyártók egyre jobban lemaradnak és bár lett volna esélyük arra, hogy a svájci órák jó hírét kihasználva itt is sikeresek legyenek, ennek esélye egyre csökken.

Bár 2017-ben egyszer már előfordult, hogy az Apple egy negyedévben megelőzte a teljes svájci óraipart, ol«an még sosem esett meg, hogy egy teljes év alatt többet adjanak el.

(via the verge)