Tényleg a be nem mutatott gyerekpornós híranyagrészlet miatt szedte le a Youtube a Pesti Srácok csatornáját

INTERNET
2020 február 10., 20:20

Mint arról beszámoltunk, a Youtube múlt pénteken egyszer csak eltűntette a Pesti Srácok öt éve futó Youtube-os videócsatornáját, minden előzetes figyelmeztetés vagy utólagos magyarázat nélkül. 

Huth Gergely főszerkesztő a 444-nek azt mondta, hogy hivatalos indokolás híján csak gyanakodni tudnak, hogy talán egy rövid, gyerekkel szembeni szexuális visszaélést dokumentáló - de kitakarásokkal ellátott - pornográf filmrészlet lehet a drasztikus lépés oka. A PS egyik szerkesztője ugyanis nem publikus, zárolt formában pénteken feltöltött a csatornára egy leleplezőnek szánt híranyagot. Ennek része volt egy rövid részlet abból a videóból, amiről az egész híranyag szólt. 

A videóval egy vélelmezett pedofil bűncselekményt akartak leleplezni, az eredeti filmet már a YouTube-os letiltás előtt továbbították a rendőrségnek is - mondta Huth. 

Most kiderült, hogy a főszerkesztő alappal gyanakodott erre. Az ügyben ugyanis kérdéseket küldtünk a Youtube-nak, akik az imént a következő választ küldték:

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol a gyermekeket szexualizáló vagy kizsákmányoló tartalmak iránt. Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett. Ebben az esetben Pesti Srácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát.”