Valaki belőtt a DK újbudai irodájának üvegén

POLITIKA
2020 február 13., 15:28

A DK szóvivője közölte, hogy szerdán egy ismeretlen rálőtt a Demokratikus Koalíció újbudai irodájára. A rendőrség szerint a helyszínen talált fémgolyókat vélhetően nem tűzfegyverből lőtték ki – közölte Barkóczi Balázs. A BRFK később arról tájékoztatott, csapágygolyókat találtak, garázdaság miatt indítottak eljárást az ügyben.

Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a támadás során az irodán több lyuk keletkezett, az épület ablaka is betört. Az irodában az eset idején senki sem volt, így személyi sérülés nem történt. Azt mondta, a tettes kifejezetten a DK-t akarta megtámadni, az iroda kívülről a Demokratikus Koalíció logójával és arculati elemeivel van lefóliázva.

Barkóczi Balázs közölte, hogy a párt feljelentést tesz az ügyben. Azt mondta, „ide vezet a végtelen uszítás és a kormányzati gyűlöletpolitika”, és felszólította a Fideszt és a kormányt, hogy hagyjon fel az uszítással és a gyűlöletpolitikával, „mielőtt ennél nagyobb baj történik”.

Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere azt mondta, a helyszínelő rendőrök szerint egy olyan fegyverrel követhették el a támadást, ami nem minősül lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sérülés okozására vagy akár emberélet kioltására is. A hátramaradt golyókat a helyszínelők úgy vitték el, hogy alkalmas legyen DNS-vizsgálat elvégzésére is, így a DK bízik abban, hogy ez meg is megtörténik. Azt mondta, az irodának otthont adó utca elején egy térfigyelő kamera is van, aminek a felvételeit a rendőrség elemezni tudja.

A BRFK délután közölte: a helyszíni szemlén a Kaptárkő utcai irodában két, egyenként 0,8 cm átmérőjű csapágygolyót találtak, amiket nem lőfegyverből lőttek ki. A golyókat a rendőrök lefoglalták, és szakértői vizsgálatra küldték. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. (MTI)