Az év filmjét forgatja a magyar kormány nőnapra: lesz benne kidolgozott testű férfi, illetve terhes, dobos és bombaszakértő nő is

MŰVÉSZET
2020 február 14., 13:45
comments 44

Több mint ígéretes facebookos hirdetésekben keres izgalmasan hangzó szereplőket egy kasztingcég egy Miniszterelnöki Kabinetiroda által megrendelt nőnapi filmhez. A három vonatkozó hirdetés alapján szépen kirajzolódik a szereposztás.

A magyar nőket a kormány nevében eszerint chippendale típusú, 20-35 év közötti, „szépen kidolgozott testű” férfi is köszönteni fogja. A kasztingcég ezzel a képpel érzékelteti, hogy mi kell az elképzelt magyar nőknek:

Lesznek benne ezen kívül különböző korú szőrös, Ferenc József-, illetve Lemmy Kilmister-típusú fickók, hiszen kiválasztásuknál az egyik hirdetés szerint előnyt jelent majd a „bajusz és az oldalszakáll”.

photo_camera Lemmy Kilmister, a félhivatalos bálvány.

Női vonalon még ennél is sokkal izgalmasabb szereplőgárdára számíthatunk

Az akár papírformának is mondható, hogy szükség lesz „8-8,5 hónapos, utolsó órás terhes nőre”. Lehet, hogy az ő előzménysztoriját fogja eljátszani a „valódi, csókolózni hajlandó 20-25 éves lány-fiú pár”. Az viszont biztos, hogy a kormány nem akar mutogatni sem meleg párokat, sem mű-, ál- és kamuembereket.

De azt ki hitte volna, hogy a kormányzati nőnap egyik főszereplője egy „nehéz fizikai munkát végző munkásnő” lesz, olyan kollégák társaságában, mint 

  • egy busz- vagy villamosvezetőnő,
  • egy bombaszakértőnő,
  • egy sebésznő,
  • egy személyi edzőnő,
  • egy dobosnő – ezt a szót még sosem láttam ebben a formában leírva –,
  • egy női séf,
  • egy tűzoltónő?

Ezt a filmet még az 560 millió forintból, vagyis egy átlagos játékfilm árának másfélszereséből készülő Hosszú Katinka-dokumentumfilmnél is sokkal jobban várjuk!

Azt még nem tudni, miről szól a nőnapi kormányfilm. Ha van ötleted a sztorira az itt megadott szereplők felhasználásával, akkor írd meg az ötletedet a kommentek közé!

Update: Fontos! Sajnos félrenéztem egy dolgot. A szépen kidolgozott testű fiatal férfiakat és a változatos foglalkozásokat űző nőket tényleg a kormány nőnapi filmjéhez keresik, de az oldalszakállas férfiakat nem. Őket ugyanaz a cég keresi, ugyancsak a Kabinetiroda megbízásából, de nem a nőnapi, hanem a március 15-ei filmjükhöz. Szóval egyfelől elnézést, másfelől a forgatókönyvötletek íróinak üzenem, hogy Ferenc Jóskát és Lemmyt hagyják ki a sztorijukból!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.