Nicole Gagnon felvágott egy paprikát, és egy élő békát talált benne

ÁLLAT
2020 február 14., 09:17

A kanadai Québec tartományban, Saguenay-ben élő Nicole Gagnon csak főzni szeretett volna valami kaját magának meg a férjének, Gérard-nak, ezért elment bevásárolni, 2 kanadai dollárért vett is egy csomag kaliforniai paprikát. Mikor aztán a konyhájában elkezdte felvágni a zöldségeket, akkor látta meg, hogy az egyik paprikában

van egy élő béka.

Hogy hogy került oda, senki nem tudta biztosan megmondani, Gagnon és a férje jelentették is az ügyet a kanadai hatóságoknak, majd a békát paprikástul betették egy üvegbe, és adtak neki egy kis vizet. A Vice szerint a québeci Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszerügyi Minisztérium munkatársai várhatóan megölik majd a békát, hogy megvizsgálják, ezzel közelebbit megtudva arról, hogyan élhetett túl a paprikában, ami egyébként Hondurasból került Kanadába.

link Forrás

A Vice által megkérdezett szakértők szerint a titok nyitja az lehet, hogy a szántóföldön nevelt paprika felfújt bogyótermése valószínűleg felhasadt a termés növekedése során, ekkor juthatott be a béka. Később viszont a paprikatermés begyógyult, a béka pedig már nem fért ki a lyukon. Később pedig teljesen eltűnt a lyuk. Szakértők szerint megvan az elvi lehetősége annak, hogy egy levelibéka akár hetekig is túléljen egy paprikában, hiszen a termés húsa eléggé vizes, így a béka nem szárad ki, ráadásul a paprikát valószínűleg hűtötték, a hideg pedig lassítja a béka anyagcseréjét.

A béka egészen biztosan nem érezte jól magát a paprikában, bőrének furcsa elszíneződése is valószínűleg a stresszre adott válasz. (Vice)