Simonka György betoppant Hadházy Ákos korrupcióinfójára

POLITIKA
2020 február 14., 19:52

Az orosházi DK meghívására péntek délután Hadházy Ákos a Békés megyei korrupciós ügyekről beszél, amikor váratlanul a sztorik főszereplője, a költségvetési csalással vádolt Simonka György is megjelent a teremben. A fideszes képviselő azt mondta, mivel az ő arcképével hirdették a rendezvényt, gondolta, reagál az elhangzottakra.

A néha egészen szórakoztató vitát az Oroscafe is rögzítette:

link Forrás

Simonka nagyjából minden szóba hozott pályázatról elmondta, hogy szabályosan zajlott, és csak Hadházy ferdít. Előkerült az autómosó ügye, amire Simonka egyik rokonának cége nyert 70 millió forintot, de az végül a pályázatban megjelölt Tótkomlós helyett a jóval nagyobb forgalmú Orosháza főútja mellett épült meg. A fideszes képviselő szerint kaptak engedélyt a helyszínváltoztatásra, egyébként meg „az orosháziak nagy örömére Orosházán is működik egy autómosó”. Majd felhozta, hogy Hadházy rendelője előtt is áll egy uniós tábla. Hadházy tisztázta, hogy a pénzt nem ő nyerte. Erre Simonka arra terelte a szót, hogy a szekszárdiak szerint számla nélkül olcsóbban heréli a macskákat. 

Szóba került egy másik pályázat is, amin a Kodolányi János Főiskola a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványt bízta meg kutató-fejlesztő munkára. Simonka itt levezette, hogy mindennel elszámoltak, és egyébként sem volt másik pályázó a térségben, tehát nem szorítottak ki senkit. 

Simonka elmondta azt is, hogy beidéztette Hadházyt tanúnak a tárgyalására, így ott majd „köti az igazmondási kötelezettség”. Szerinte a mostani rendezvény arról szólt, hogy Hadházy ezt akarta megúszni. „De bátran megállok egyenes gerinccel a bíróság előtt is, ahol egyébként még fog ön is ülni a vádlottak padján, remélem. Nem tudom, nem állítom, de ha megtörténhetett velem az, ami megtörtént, akkor önnel is megtörténhet” - mondta Simonka Hadházynak, aki később megkapta azt is, hogy tulajdonképpen csak meg akarja akasztani a dél-békési fejlesztéseket, mert egy „gazdasági-politikai háttérhatalomnak a lobbistája”. 

A vita után Simonka a Facebook-oldalára azt írta

Amíg élek, harcolni fogok a Dél-Békésnek járó forrásokért és lehetőségekért.”